søndag den 19. oktober 2008

Tuen - en flække nordpå

Vi er retur efter en herlig weekend tur til Tuen - en flække langt herfra. Der bor morfar og Kirsten og deres nye hund Søren.

Børnene er vilde med det lille kræ, der hopper i stedet for at gå og som er så fræk så fræk som kun en hundehvalp kan være.

I Tuen råber de ikke 'KOM Søren' når hunden stikker af - nej - de råber 'Søren pøls' (pølse).

Hunden har nemlig lært, at hvis han kommer, så får han et stykke PØLS.

Min søn undrede sig hele fredagen over dette mærkelig ord. 'Hvorfor siger de PØLS og ikke pølse?' spurgte han mig forsigtigt.

På et tidpunkt blev vi sendt ud og plukke æbler til æblegrød. Hent lige nogle 'ævler' sagde pap-mormoren og min søn stirrede undrende på hende igen.

Alle pigerne drog på shopping til Skagen. Hurtigt fortrak vi til en cafe med rigtig cacao og store cafe-latte og her gik snakken lystigt. De yngste piger snakkede om konfirmation og kærester (min datter kan ikke forestille sig noget mere ulækkert end at få en kæreste), men når man er 12 år er det en helt anden sag.

En skøn vandretur langs Tversted søerne og til kysten rundede udflugten til det nordjyske af - og ja - Tuen er en flække langt herfra - og sikke et sprog! Herligt..

Ingen kommentarer: